Seuran blogi

Yksilö/Ryhmä

Share |

Tiistai 3.10.2023 klo 9:14


Yksilö/Ryhmä villitsi Ramppikuumeessa ja Teatterifestareillamme alkuvuodesta. 

Esitys vei katsojan teatteriryhmän tekemisen ytimeen, kuinka yksilösuorituksista tulee ryhmän avulla itseään isompi ilmiö.

Haastattelimme kahta nuorta, jotka olivat mukana luomassa esitystä. 

Tässä heidän ajatuksia;


“Yksilö/ryhmä nimensä veroisesti antoi mahdollisuuden työskennellä niin yksin kuin myös ryhmän kanssa.

Esityksessä oli haastavinta sen kokonaisuuden hahmottaminen ja yhtenäisen esityksen tekeminen yksittäisistä teksteistä.

Opettavaista esityksessä oli erilaiset sanomat, joita katsojalle haluttiin välittää. Opin myös kuinka paljon eri asioita yhdellä esityksellä voi käsitellä.

Esitys oli yleisesti yksilön ja ryhmän asemaa pohtiva esitys, jota käsiteltiin mm. monologien ja symmetrisen liikkumisen kautta. Iso osa esitystä oli myös monologin aikana taustalla esiintyvä "massa" muiden näyttelijöiden toimesta.

Ite olin mukana käsikirjoittamassa monologia ja suunnittelemassa itse kokonaisuutta. Esityksessä esiinnyn äänenä, joka puhuu monologin. Loppupeleissä ulkopuolisista syistä miun rooliksi jäi äänten ajaminen.”

-Tomi

“Yksilö/ryhmä-esitystä oli mielenkiintoista, mukavaa ja hauskaa tehdä. Meijän tiimi, jotka esitystä valmisti, oli ja on edelleen huippu ja mahtava! Ne ihmiset on pelkkää lovee ❤️

Se poikkeaa aikaisemmista produktioista, missä oon ollu mukana, mutta ehkä juuri se teki siitä merkittävän omalla tavallaan.

Esityksen teossa ei ollut suuria haasteita. Toki oma monologi jäi "salaisuudeksi", mutta esitys sisälsi muita upeita monologeja. 

Koin opettavaisena kokemuksena sen, että vaikka olisi pelkästään taustanäyttelijä, sie oot yhtä tärkeä kuin ne muut esiintymisen onnistumisen kannalta. Jos teet parhaasi taustanäyttelijänä, sie säkenöit yhtä kirkkaasti kuin muut näyttelijät. Ei ole niin sanotusti epätärkeitä rooleja. 

Esitys oli monipuolinen, omaperäinen, erottuva ja antoi katsojalle pohdittavaa. Se oli tietyllä tavalla hullunkurinen, mutta vain ainoastaan hyvällä tavalla. Siinä tapahtu paljon kaikkea niin Jussi-messusta rivitanssiin. Siinä näkyi myös yhteisöllisyys ja yhteishenki, mikä on nuorisoseuroissa tärkeää.

Miulla oli tän Yksilö/ryhmä-esityksen aikana toinen produktio käynnissä, missä olin isommassa roolissa, joten olin tietoisesti tässä produktiossa enemmän taustalla esiintymässä. Autoin luomisprosessissa esimerkiksi pitämällä hyvää ilmapiiriä yllä ja toimimalla ohjeiden mukaisesti.”

-Eerin

 Kuvaaja Jaakko Pylkkö, Kulttuuritila Nuijamies

 Kuvaaja Jaakko Pylkkö, Kulttuuritila Nuijamies

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini