Seuran blogi

Mitä joulu on?

Maanantai 5.12.2022 - Joanna

                                Screenshot_2022-12-06_09.42.10.png

Siirtymä syksystä joulukuuhun on ollu miulle tänä vuonna sellast hidasta tarkkailuu.
Mite pikkuhiljaa kauppoihin ilmenee uusimmat kalenterit, radiost soi varpunen jouluaamuna ja ku kerrostalojen ikkunoihi viritellää jouluvaloi. Pienii ihanii palasii, mihin saa palata ain joka vuosi.

Hidas ois hyvä sana kuvailee miun joulunaikaa tänä vuonna. Nyt on hyvä levätä ja olla ittensä kaa kaikes rauhas<3

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: teatteri vaientamaton, nuorisoseurat

Get together

Sunnuntai 4.12.2022 - Emmi

                         PikkuSyndrooma.jpg

Vähänkö on ollut ikävä improta. Tajusin tän vasta treeneissä. Keräännyttiin ensin vähän hiljaa ja vaivaantuneesti rinkiin ja siitä se lähti. Tuntu jo heti kodilta kerääntyä ympyrään muiden kanssa, kasvotusten. Pieniä hymyjä lenteli kun alettiin tekee Läpsyä. Pian hymyt oli jo nauruja. Pian uskalsin taas mokata.
Siinä se tajuaminen tuli, on muuten ollut ikävä tätä et saan mokata.

Improttiin ihan täysillä, tutustuttiin taas toisiimme ja lopuksi vielä ideoitiin omia improtekniikkapähkäilyjä. Olipa hauska huomata kuinka moni ajattelee tekniikoita tai kehittävää improtekemistä vapaa-ajallaan et "hei tää ois tosi hauska idea" ja miten hauska oli myös pallotella niiden ajatusten kanssa.
Oon todella innoissani et saatiin ryhmä kokoon ja voitiin avata meidän ovet myös muille tekijöille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: teatteri vaientamaton, pikkusyndrooma, imatrasyndrooma

Teatteri, turvallinen tila

Keskiviikko 30.11.2022 - Sandra

                      Screenshot_2022-12-02_09.03.44.png

Rakastan pohtia ja kyseenalaistaa asioita. Miks jokin tuntuu tai näyttää joltain, tai miltä jokin voisi näyttää tai tuntua. Tätä kyseenalaistamisen intoa haluun herättää myös ryhmäläisten keskuudessa. Kuiskaustreeneissä rakastan seurata, miten ne pienet lamput syttyy ja asioita opitaan, ymmärretään, mokataan, nauretaan ja ennen kaikkea nautitaan. Nautitaan teatterista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista, onnistumisen- ja epäonnistumisen kokemuksista. Teatteri on ollu miulle aina se turvallinen tila, ja toivon että se sama tunne välittyy myös ryhmäläisille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ohjaaja, kuiskaus, teatteri vaientamaton

Ryhmäni

Maanantai 28.11.2022 - Elisa

                                 Porina.jpg

Oma ryhmä on vaikutustensa takana loppujen lopuksi simppeli konsepti. Joukko, jonka kanssa on turvallista olla kaikin tasoin. Joukko, joka hyväksyy siut ilman harkintoja tai kysymyksiä. Ohjaajana tuntuu, että omana tehtävänä on taata kaikille mahdollisuudet tehdä juuri tästä ryhmästä se oma. Ja kai sitä tunnetta itsekin hakee. Se vaan tulee hieman eri tavalla.  


Oma ryhmä on ainakin itelle semmoinen, mitä huomaa odottavansa viikoittain. Huoleton ja lämmin paikka. Ilmapiiri suojaa sinuu ja hetken on semmonen rauha, mitä ei yleensä ees ehdi ajattelemaan. Ja jos ehtii, niin ajattelee vain muiden rauhaa. Rauhan keskellä ei ole pelkoja epäonnistumisesta tai merkityksiä virheillä. On vain ne hyvät hetket, jotka mieleen jäävät. 


Hyvä hetki oman ryhmän kesken voi olla pelkät hymyt. Toivottavasti hymyjä täällä näät :)

                                

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ohjaaja, porina, teatteri vaientamaton

Eerin

Perjantai 25.11.2022 - Sihteeri

Lopuksi vielä Eerin!

Eerin.jpg

"Hei! Mie oon Eerin.


Harrastan teatteria ja kuvataidetta, eli kiteytettynä kaikkea taiteeseen liittyvää.

Miun nuorisoseuralaisuus tarina alkoi teatterileiriltä, kun kiinnostuin teatterista ja sain tietää, että teatteria pystyy harrastamaan. Siitä päivästä lähtien oon aktiivisesti harrastanut teatteria ja se onkin mahdollistanut miulle toteutuvaksi hyvin monta asiaa, esimerkiksi näytelmiin pääsemisen ja tapahtumiin osallistumisen.

Nuorisoseuralaisena oleminen on hieno asia. Harrastamisen lisäksi olen ohjaaja. Ohjaajana olen muun muassa mukava, helpostilähestyttävä, määrätietoinen ja tarkka."

Ohjaaja

Näin päästiin esittelemään teille 2022 johtokunta sekä ohjaajat! Ihana kun ootte osa toimintaa toimijat ja ihana kun te lukijat pääsette heihin tutustumaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorisoseurat, teatteri vaientamaton, ohjaajat

Joanna

Keskiviikko 23.11.2022 - Sihteeri

Seuraavana heipat sanoo Joanna!

joanna.jpg

"Moikka, miun nimi on Joanna!


Mie hyppäsin nuorisoseuroihin noin vuos sitten, sitä kautta miusta tuli teatterilainen.
Asemäentien nuorisoseurassa mie oon mukana harrastajana ja ohjaajana toimin Porina-ryhmässä.

Ajattelen itteeni spontaanina menijänä ja tekijänä,
miusta on kivaa olla kaikenlaisessa menossa mukana ihan täysillä.


Keräilen kokemuksia ja oon uusien asioiden äärellä elementissäni"

Ohjaaja

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorisoseurat, ohjaajat, teatteri vaientamaton

Elisa

Maanantai 21.11.2022 - Sihteeri

Kun johtokunta on taputeltu, voidaan siirtyä ohjaajiin!

Huomasitte varmaan, että johtokunnassa jo kolme jäsentä on ohjaajia. Esitellään teille vielä loput ohjaajatiimistä! Ensimmäisenä Elisa!

"Moii mie oon Elisa!
elisa.jpg


Mie oon lukiossa opiskeleva nuori ja harrastan teatteria, kitaraa ja kokkikerhon ohjaamista. Vaikka vähän kiire tulee koulun ohella, oon tosi kiinnostunut mun kaikista harrastuksista ja intoa riittää! Muulla ajalla tykkään katella elokuvii ja nähä kavereita :)
Alotin teatterin miun muutaman kaverin kautta ja siitä tuli merkittävämpi osa miun arkea ku mitä oisin sillon aatellut. Muutaman vuoden jälkeen aloinki ohjaamaan lastenryhmää! Sanoisin, että tuun tosi hyvin lasten kanssa toimeen, koska oon energinen ja aktiivinen. Tai sit ehkä ollaan vaan vähän samalla tasolla henkisesti?"

Ohjaaja

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorisoseurat, ohjaaja, teatteri vaientamaton

Tomi

Perjantai 18.11.2022 - Sihteeri

Viimeinen esiteltävä johtokunnan jäsen on meidän monitoimija Tomi!

"Moi.
Mie oon Tomi.tomi.jpgOon 18-vuotias ja asunu suurimman osan miu elämästä Imatralla.
Harrastan pianon soittoa, laulua ja teatteria, joista jokaista alakoulusta alkaen.
Tykkään pelailla erilaisia videopelejä ja ihan vaan hengata kavereiden kanssa.
Teatteri on miun harrastuksista tärkein ja sieltä oon saanu eniten kavereita ja yhteyksiä. Sieltä liityin sit tähä nuorisoseuraa, missä harrastan ite ja ohjaan lasten ryhmää. Tykkään ohjaajana saaha ideoita ja inspiraatiota lapsista ja kehittää omaa ohjaamistani sen mukaan."

Johtokunnan jäsen
Ohjaaja

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorisoseurat, johtokunta, ohjaajat, vaientamaton

Elmo

Keskiviikko 16.11.2022 - Sihteeri

Viimeisenä johtokunnasta meille esittäytyy Elmo!

"Hellou! Mie oon Elmo ja nuorisoseuraelämäni on keskittynyt pitkälti teatteriin.

Elmo.jpg

Innoistuin vuonna 2002 kesäteatterin katsomossa ja seuravana syksyinä temusin jo harjoituksissa. Ensimmäinen näytelmään meni tuosta vielä aikaa, mutta onhan niitäkin nyt sen koomin ehtinyt kertyä. Myös into improvisaatioon vei minut nopeasti mukanaan keikoille asti. Teatteri on antanut minulle valtavasti itsevarmuutta elämässä, paljon hyviä ystäviä ja puolisonkin.

Opintojen myötä Imatra jäi taakse ja dramaattisesti väheni lava-aikakin. Öbaut seitsemän veljestä, Tarina villistä idästä ja Pikkupojat toivat kuitenkin hieman happea kytevään teatteriliekkiin.

Nyt tieni toi takaisin Imatralle. Impron kaipuu kampesikin minut myös varajäseneksi nuorisoseuran hallitukseen. Saas nähdä milloin kompuroin takaisin lavalle!"

 

ImatraSyndrooma

Johtokunnan varajäsen

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorisoseurat, impro, imatrasyndrooma, johtokunta, vaientamaton

Emmy

Maanantai 14.11.2022 - Sihteeri

Vielä pari ihanaa tyyppiä esiteltävänä, nyt meitä tervehtii Emmy!

"Oon peura ajovaloissa, kun miule sanotaan; Siun pitäs kirjottaa itsestäsi pien esittelyteksti.

Emmy.jpg

Mikä ällömöllö ahdistus jo pelkästä ajatuksesta. Miten pitäs kirjottaa hyvä esittely tai oikeanlainen? Onks edes oikeanlaista esittelyy?

En tiiä. Siks aattelinkii kertoo miun lempijuttuja:
Salmiakki, villapaidat, maalaaminen, glögi, syksy, vihreä, jäätelö, varjot, puutarha, lukeminen (vaik en pysty lukee, koska nukahan), musiikki, unet, kesämökki, miun kolme kissaa, teatteri, nikkarointi, taidenäyttelyt, satama, pokemon, vanhat valokuvat, leipominen, päärynät, mummola, auringonkukat, kahvi, ensilumi, possut (ei lautasella), muurikkaletut, mustikat, usvaiset aamut, puuro, irlanti, inkivääri, veneretket, kynttilät, vihreät omenat, velvollisuuksien pakoilu, hajuvedet, sauna, ruokasooda, aamupala, toscanan auringon alla, jouluyö, stardew valley, äänikirjat, binauraalinen biitti, laulaminen, hassut historia faktat, värikkäät huonekalut ja ironista: kirjoittaminen.

Puss och kram

P.s Käskettiin kirjottaa myös omasta nuorisoseuralaisuudesta. Alotin vuonna 2007 oman nuorisoseura polun teatterin parissa. Miusta nuorisoseura on ollu aina hyvä alusta päästä kokeilemaan, opettelemaan ja venyttelemään rajoja. Konkreettisesti lavalla miuta ei olekaan nähty vuoden 2011 jälkeen. Löysin oman paikkani tekniikan parista. Valo piirtää tiloja, muovaa tunnelmia, rytmittää tapahtumia ja tehostaa elämyksiä. On hienoo, kui projekteissa luodut valot ja äänet ryhmittyvät oikealla tavalla isoksi, kantavaksi kokonaisuudeksi. Teatteri antaa miulle mahdollisuuden toteuttaa itseäni, materiaalinani ovat kaikki maan ja taivaan väliltä. Tää onki yks iso syy miks lähdin mukaan Asemäentien nuorisoseuraan. Pääsee ihan uudella innolla luomaan jotain täysin uutta."

Johtokunnan jäsen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: johtokunta, vaientamaton, nuorisoseurat

Lauri

Sunnuntai 13.11.2022 - Sihteeri

Varmaan monelle tuttu ihminen esittäytyy seuraavana; Lauri!

"Moi mie oon Lauri ja mie oon nuorisoseuralainen.

Nuorisoseurataival miulla alko Asemäentie 6:ssa 

lauri.jpg

sijaitsevassa IRTI-teatterissa. 

Vuosien myötä miun nuorisoseuralaisuus laajeni Saimaan nuorisoseuroihin aluetasolla kehittämään meidän oman Saimaan alueen nuorisoseuratoimintaa.

Saimaan kautta päädyin Suomen Nuorisoseurojen valtuustoon, jossa olin kaksi kolmevuotiskautta päättämässä suurista linjoista. Nyt sitten toista kautta olen Nuorisoseurojen hallituksessa, jossa pääsin osallistumaan uuden 10-vuotis strategian luomisee.

Mie hengitän nuorisoseuralaisuutta ja nuorisoseurojen arvot osallisuus, yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus peilaa myös hyvin miun omia arvoja.

Kaiken tän nuorisoseuroissa viettämäni ajan jälkeen koen olevani enemmän kuin yhden seuran jäsen. Mie oon nuorisoseuralainen."

Varapuheenjohtaja

Ohjaaja

ImatraSyndrooma

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorisoseurat, johtokunta, ohjaajat, vaientamaton, imatrasyndrooma

Tiina

Perjantai 11.11.2022 - Sihteeri

Ihana rahastonhoitajamme Tiina vuorossa kolmantena!

"Moikka, mie oon Tiina.

Tiina.jpg

Mie toimin Asemäentien nuorisoseuran rahastonhoitajana.

Mie oon alottanu teatteriharrastuksen vuonna 2013 Irti-teatterilla, ja harrastin vuoteen 2021 asti. Enää en oo mukana harrastustoiminnassa ollenkaan.

Oon ollut teatteritoiminnassa vähän kaikessa mukana, ohjaamisesta tekniikkaan mut kuitenkin eniten lavan puolella.
Oon sellanen jokapaikan höylä ihan teatterin ulkopuolellakin.

Rahastonhoitajan hommia harjottelen vielä tässä samalla tehdessä, mutta oon innolla mukana!"

Rahastonhoitaja

Johtokunnan varajäsen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rahastonhoitaja, johtokunta, nuorisoseurat, vaientamaton

Emmi

Keskiviikko 9.11.2022 - Sihteeri

Seuraavana meille esittäytyy minä ite, eli Korhosen Emmi eli toiminnan sihteeri!

"Heipsulivei, mie oon Emmi.

Korhonen.jpgYleensä miua kutsutaan ihan vaan korhoseks, meitä emmejä kun oli alunperin aika paljon..


Mie alotin nuorisoseuroissa pyörimisen alunperin tanhun kautta, tanhuinto kun lopahti löysin
serkkujeni kautta teatterin harrastamisen.
Kävin kattomassa ihka ekaa näytelmää asemäentien irti-teatterissa, esityksenä oli Suhteita
ja Vanukasta. Tää kyseinen näytelmä haukkas miut mukaan ja hakeudun harrastajaksi

vuonna 2007.
Oon ollu lavalla vuodesta 2008 asti ja nyt lähivuosina ollut myös ohjaajana ja
taustapööpöilijänä erilaisissa produktioissa.

Miun vahvuuksia on ehottomasti luovuus ja
tekemisen into.


Nuorisoseuralaisena mie oon vastuullinen ja aika vauhikas. Tykkään kattoo kaikkee vähän
eri vinkkelistä ja pitää meiningin freesinä.
Tällä hetkellä oon saanu mainion tilaisuuden edetä elämässä sihteerinä Asemäentien
nuorisoseuran joukossa."


Sihteeri

ImatraSyndrooma

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sihteeri, johtokunta, vaientamaton, nuorisoseurat

Sandra

Maanantai 7.11.2022 - Sihteeri

Ensimmäisenä meile esittäytyy seuran puheenjohtaja ja Kuiskaus-ryhmän ohjaaja SANDRA.

sandra.jpg

"Teatterista on tullu miulle toinen koti.

Oon vielä nuori ja etsin itseäni, mutta teatteriharrastuksen parissa se on ollut vapauttava tapa tutustua ja kehittää itseään.

Nuorisoseuroissa harrastaminen on opettanu paljon järjestötoiminnasta, tarjonnu paljon mahdollisuuksia ja tuonu elämään uusia ihmisiä.

10 vuoden harrastamisen aloitin IRTI-teatterilla, jossa ohjasin myös jos jonkin ikäistä teatteriryhmää. Hyvin monenlaisissa projekteissa oon ollu mukana näyttelijästä ohjaajan assistentiksi, eli tykkään kokeilla kaikkea enkä oikeen osaa sanoa “ei” millekään.

Vuonna 2019 lähdin mukaan Nuorisoseurojen Nuoret Vaikuttajat -hankkeeseen, ja olen nyt uusien Nuorten Vaikuttajien “vanha vaikuttaja” eli mentori.

Nämä vuodet opettivat minulle paljon, ja kun lähti idea uuden nuorisoseuran perustamisesta, lähdin mielelläni mukaan ja puheenjohtajana on ollut jännittävää oppia paljon uutta. Samalla piiskaan itseäni siitä, että suostun kaikkeen ja lähden täysillä mukaan ja joskus on vaikea osata jarruttaa, mutta toisaalta jos olisin sanonut ei, en nyt istuisi kynttilän valossa miettimässä sitä, mitkä miun elämän valinnat on johtanut tähän tilanteeseen.

Joten oon ihan tyytyväinen vastaukseen “kyllä” <3"

Puheenjohtaja

Kuiskauksen ohjaaja

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorisoseura, puheenjohtoja, esittely, teatteri,

Seura aloittaa toimintansa esittelyn!

Sunnuntai 6.11.2022 - Sihteeri

Asemäentien nuorisoseura aloittaa esitellä toimijoitaan ja toimintaansa seuraavien viikkojen ajan!

Päivitykset löydät facebookista, instagramista ja nettisivuiltamme blogista!

TUNE UP, YO!

Kommentoi kirjoitusta.

Toiminta starttaa!

Keskiviikko 7.9.2022 - Emmi

Liekit_kotisivu.jpgHei, your friendly neighbourhood sihteeri täällä!

Meidän teatteriharrastustoiminta on startannut kivasti 5.9. Imatran Lyseon tiloissa.

Maanantaina aloitettiin nuorten yli 16-vuotiaiden, tiistaina alakouluikäisten ja keskiviikkona yläkouluikäisten teatteriharrastustoiminta.

Ei siuta kiinnostais aloittaa uusi harrastus?

Tuu meijän mukaan, ota yhteyttä jos teatteritoiminta yhtään kiinnostaa :)

-Emmi, Asemäentien nuorisoseura ryn sihteeri

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: teatteri, teatteriharrastus, uusi harrastus, kulttuuri, nuorisoseurat

« Uudemmat kirjoitukset